Prebudi čutnost

Prebudi čutnost

Kdaj ste nazadnje resnično uživali in pri tem niste imeli prav nobenega občutka krivde? Kdaj ste nazadnje dovolili vašim čustvom, da so se izrazila?

Nekateri ste po teh dveh vprašanjih morda že ugotovili, da sta povezana z drugo, sakralno, spolno oziroma Svadhisthana čakro. Glavni namen energije druge čakre je, da spodbudi gibanje. Narekuje nam, da začutimo z vsemi čuti, da se spustimo in prepustimo.

Na delavnici joge plesa – Shakti dance - bomo najprej z mehkim in tekočim raztezanjem spodbudili nežen tok energije in ji dali možnost, da zaokroži po telesu in zmehča vse kar je otrdelo.

V nadaljevanju bomo s pomočjo plesa občutili in odpirali področje bokov, kolkov in medenice in pri tem aktivirali občutenje čutnosti, užitka in sočnosti. Element druge čakre je namreč voda in brez vode ni (sočnega) življenja. Pri plesu si bomo dali duška in si dovolili, da nas glasba in občutki ponesejo.

Z gibanjem telesa bomo zavestno osvobajali potlačena čustva iz našega sistema in sproščali vse napetosti v njem. Blokade na področju druge čakre lahko nastanejo zaradi različnih razlogov, npr. zaradi zatiranja čustev, podcenjevanja naših mišljenj, stališč in emocij v otroštvu, itd..

Od tega, kako živa je kreativna ali spolna energija v nas, je odvisno, kako bomo ustvarjali življenje, ki si ga želimo. In življenje od nas zahteva, da smo to, kar smo v resnici.

Po vadbi si bomo brez občutka krivde, privoščile sladke in slane užitke 😉

Za vadbo potrebujete podlogo, brisačo ali odejo in vodo.
Za udeležbo ni starostnih omejitev, tudi predznanje joge ali plesa ni potrebno.
Cena delavnice: 15 eur
Kdaj: 17.3. ob 9h-11h.
Kje: OM joga center Celje, Kidričeva 24, Celje – pri Mateji Kreuh

Vadbo bom vodila Saša Krušnik, učiteljica joge plesa Shakti dance, kot jo uči Sara Avtar.

Več o jogi plesa na moji strani: www.shakti.si, FB: Saša Shakti – Joga plesa-Shakti dance
Prijave na: sasa.krusnik@telemach.net, ali na telefon 031-614-352

Comments are closed.

Pridružite se nam kadarkoli v sezoni 2020/2021! KLIKNI urnik